1. Obilniny obsahujúce lepok
(t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich okrem:
a) pšeničných glukózových sirupov vrátane dextrózy
b) pšeničných maltodextrín
c) jačmenného glukózového sirupu
d) obilnín používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje.

3. Vajcia a výrobky z nich.

4. Ryby a výrobky z nich okrem:
a) rybacej želatíny používanej ako nosič vitamínov a karotenoidových prípravkov
b) rybacej želatíny alebo rybacieho gleja používaných na čírenie piva a vína.


7. Mlieko výrobky z neho (vrátane laktózy) okrem:
a) srvátky používanej na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu.
b) laktitolu.

10. Horčica a výrobky z nej